Станишев: БСП ще се бори за България, не за депутатски места

Станишев: БСП ще се бори за България, не за депутатски места
Станишев бе категоричен, че БСП започва кампания с цел победа във вота, в която ще заложи на потенциала на професионалисти, които обществото познава и уважава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На парламентарните избори през лятото БСП ще се бори за България, не за депутатски места, заяви лидерът на партията Сергей Станишев на 48-ия Конгрес на левицата в София в събота.

Той бе категоричен, че БСП започва кампания с цел победа във вота, в която ще заложи на потенциала на професионалисти, които обществото познава и уважава.

Въпреки че подчерта готовността на левицата за самостоятелно управление, Станишев изтъкна, че БСП не е в изолация и дори вече била търсена от потенциални партньори.

„Имаме утвърдена марка – Коалиция за България, която е разпознаваема. Наред с това към партньорите имаме изисквания – как и с какво допринасят за каузата. Трябва да разширим максимално периферията – колебаещите се да видят перспектива в нас," посочи лидерът.

„Няма да правим компромиси, няма да правим правителство, което ще дели порции. А правителство, което ще управлява с таланта на целия народ – от това има нужда България," увери Сергей Станишев, след като призна, че в редиците на БСП имало и мнозина, които се „спотайват и си разпределят постове".

Председателят на българските и европейските социалисти изтъкна, че БСП за първи път се радва на толкова мощна международна подкрепа, която, по думите му, е израз на проевропейска линия за нова, социална държава, обърната към хората.

„Преди три години социалистите имахме само 3-ма премиери в Европа, сега имаме 8, престои ни да постигнем още победи в европейски план на предстоящите избори в другите страни," отчете Станишев.

Той алармира, че е много вероятно предстоящите избори да бъдат опорочени и отново изтъкна, че БСП се е превърнала в основен защитник на демокрацията, гражданските права и свободата.

„Длъжни сме да намерим в себе си силата да се справим с тази огромна историческа отговорност. Време е да дадем надежда, БСП е единствената партия, която се противопоставя категорично на ГЕРБ, ние сме последната линия, последният рубеж, зад нас е България," каза в заключение Сергей Станишев.

#БСП #Сергей Станишев #председател на БСП #президент на ПЕС #парламентарни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници