Папа Бенедикт XVI се оттегли за духовното си уединение

Папа Бенедикт XVI се оттегли за духовното си уединение
Бенедикт XVI ще се оттегли официално като папа на 28 февруари. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Главата на римокатолическата църква папа Бенедикт XVI започна едноседмичното си духовно уединение далеч от очите на обществото преди оттеглянето си.

Папата ще остане във Ватикана с някои от най-близките си съветници за традиционното предвеликденско уединение и ще си взема само кратка почивка всеки ден, за да се среща със секретаря си Георг Генсвайн за решаването на неотложни църковни въпроси, съобщи БГНЕС.

Той ще се моли с членовете на Римската курия, правителството на Католическата църква, в частен параклис в резиденцията си.

Министърът на културата на Ватикана кардинал Джанфранко Раваси, смятан за възможен кандидат за папския пост, беше избран да ръководи уединението тази година и е написал 17 духовни „размисли“ за седмицата.

„След бурята моята задача ще бъде да създам момент на оазис“, заяви Раваси в интервю за радиото на Ватикана преди началото на уединението.

„Самият папа го искаше и не го отложи. Този момент на тишина, това бяло пространство наистина има смисъла на преминаването към новия хоризонт, към който папата се насочва и в който ние също ще трябва да живеем“, допълни Раваси.

След уединението папата ще приеме италианския президент Джорджо Наполитано на 23 февруари, ще отправи последната си неделна молитва на 24 февруари и ще проведе последна аудиенция пред десетки хиляди вярващи на 27 февруари.

Бенедикт XVI ще се оттегли официално като папа на 28 февруари в 19 ч. по Гринуич.

#Папа Бенедикт XVI #Ватикана #Джанфранко Раваси #Джорджо Наполитано

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници