Цветозар Томов: Оставката на Дянков не е достатъчна, трябва оставка на Борисов

Цветозар Томов: Оставката на Дянков не е достатъчна, трябва оставка на Борисов
Единствено оставката на Борисов може да създаде условия за решаване на политическата криза, смята социологът Цветозар Томов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единствената оставка, която може да създаде условия за решаване на политическата криза, е оставката на Бойко Борисов, обяви социологът Цветозар Томов по повод новината за оттеглянето на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.

При всички положения оставката на Дянков няма да бъде ключ към разрешаването на политическата криза в страната, каза Томов пред БГНЕС.

Социологът посочи, че още сутринта е имало преки призиви за оставката на Симеон Дянков.

„Очевидно това е ходът, който предприема Борисов, за да покаже, че правителството се мъчи да се справи с възникналата ситуация. Моето мнение е, че това няма да бъде достатъчно, за да се стигне до преодоляване на тази ситуация“, заяви социологът.

Оставката на премиера би създала условия за намиране на политически вариант, при който да се отговори на исканията на хората и да се потърси някакво принципно решение, но не само на проблема с ЕРП-тата, смята Томов.

„А и на това, че на стотици хиляди българи е разрушено икономическото всекидневие, за което пряка вина и отговорност носи именно Бойко Борисов, който управлява почти еднолично страната и никакви други оставки не биха могли да създадат такива условия“, категоричен е Цветозар Томов.

#Бойко Борисов #Симеон Дянков #Цветозар Томов #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници