Станишев: Оставката на Дянков е част от маневрите на ГЕРБ

Станишев: Оставката на Дянков е част от маневрите на ГЕРБ
Министрите са изпълнители на волята на Бойко Борисов, те са негови слуги, независимо как се казват, обяви Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставката на Симеон Дянков е част от маневрите на ГЕРБ, обяви лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Министрите са изпълнители на волята на Бойко Борисов, те са негови слуги, независимо как се казват, подчерта Станишев, цитиран от БГНЕС.

Всичко това са панически ходове за отклоняване на вниманието от същинските проблеми - на обществото, на икономиката, на хората. И как да се окопаят във властта, как да я задържат за още няколко месеца и те да направят избори, коментира Станишев

По думите му изходът от тази ситуация може да бъде само политически - с нови избори, на които хората да дадат своето доверие на тези, на които вярват. Трябва да има легитимни институции, които изразяват обществените нагласи, каза Станишев.

Това правителство и този парламент загубиха пълно доверие. Това е резултат от политиката на ГЕРБ, които в продължение на години унищожават институциите в България, подчиняват ги, подчерта лидерът на БСП.

Станишев добави, че фискалният резерв е паднал под законово допустимата граница. Изхарчиха всички пари на държавата, сега пускат нова емисия облигации с падеж след изборите, посочи той.

Станишев отново призова за оставка на цялото правителство и незабавни избори, които да се организират от друг кабинет, защото няма доверие, че този ще подготви честни избори.

#Сергей Станишев #Симеон Дянков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници