Интелектуалци на бунт срещу Светия синод

Интелектуалци на бунт срещу Светия синод
Обществото „Приятели на православието“ внесе жалба във ВАС, с която обжалва избора на митрополитската тройка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В четвъртък интелектуалците в България се вдигат на протест срещу възможни манипулации от страна на Светия синод при избора на следващ патриарх на Българската православна църква, предаде Би Ти Ви. 

Протестът е насрочен за 17:30 пред сградата на Светия синод на ул. „Оборище“ 4 - до храма „Александър Невски“.

Борбата за патриаршеската корона върви и в социалните мрежи. Избраните миналата седмица от Светия синод да се борят за патриаршеския престол са Старозагорският митрополит Галактион, Русенският митрополит Неофит и Ловчанският митрополит Гавриил. Един от тримата ще бъде избран в неделя за патриарх.

В сряда обаче се разбра, че може би няма да има избор за български патриарх заради внесена жалба във Върховния административен съд.

Обществото „Приятели на православието“ внесе в сряда жалба във ВАС, с която обжалва избора на митрополитската тройка, направен миналия уикенд. С този акт на гражданското сдружение практически се спира провеждането на Патриаршеския църковно избирателен събор, насрочен за 24 февруари.

#митрополит #патриарх #интелектуалци #протест #старозагорският митрополит Галактион #Русенският митрополит Неофит #Ловчанският митрополит Гавриил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници