Гласуват оставката на Кабинета „Борисов“

Гласуват оставката на Кабинета „Борисов“
Оставката на кабинета дойде в деня, когато се очакваше парламентът да гласува структурни и персонални промени в него. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставката на Кабинета „Борисов“ ще бъде гласувана в пленарната зала на Народното събрание. Тя бе обявена лично от премиера в началото на вчерашния пленарен ден, а след провеждането на редовното заседание на Министерския съвет и официално депозирана, предаде Дарик.

Мотивите на Борисов да подаде оставка са, че не иска неговото правителство да носи пасивите на хидроинженерите на ДПС, „които изхарчиха милиарди“, нито иска да вижда „кръв по улиците и полицаите да бият, по който и да било“.

Оставката на кабинета дойде в деня, когато се очакваше парламентът да гласува структурни и персонални промени в него.

„Нито искам да виждам кръв по улиците, нито искам да виждам полицаите на България, които ги имам не за колеги, а братя, да се бият с когото и да било. Това, че хвърлят камъни по тях и ги провокират, няма значение. София има Южна дъга, има метро, има естакада, има градинки, детски градини, има спортни зали. И не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно“, обърна се вчера в парламента Борисов.

От парламентарната група на ГЕРБ декларираха, че ще подкрепят оставката на кабинета, а ГЕРБ няма да участва в съставянето на нов кабинет до изборите.

#Бойко Борисов #Кабинет #правителство #оставка #ГЕРБ #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници