Цветанов: Протестите не са срещу правителството, а срещу онези, които създадоха монополите

Цветанов: Протестите не са срещу правителството, а срещу онези, които създадоха монополите
Нека си спомним кой сключи договорите с ЕРП-тата, заяви Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днешните протести са заради монополите, които вие създадохте, каза на опозицията министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на дебата за оставката на правителството.

„Тези, които управляваха от 1997 до 2001 г., извършиха приватизация, от която трябваше да влязат 32 милиарда лева, които трябваше да дойдат в бюджета, но уви. Днешните протести, които са съвсем справедливи, са от високите сметки и от монополите, които вие създадохте. Нека си спомним кой сключи договорите с ЕРП-тата“, заяви Цветанов.

„От тези протести виждате доста радикални действия като горене на знамето на ЕС. Не това ще реши проблемите, защото ЕС даде възможност България да ползва европейска солидарност. Европа не желае да има бедна България и бедна Румъния. Не оправдахте доверието с натрупаните дефицити от вашето управление до 2009 г. Какви бяха възможностите да се ползват оперативните програми? Гагаузов, много добре знаете в каква схема бяхте с Батко и Братко. Знаем как усвоявахте евросредства с вашия спонсор Марио Николов“, каза още той.

„Нека си припомним какво направихте, когато отчитате, че България влезе в ЕС. България и Румъния влязоха с огромен дефицит на недоверие в съдебната система, в борбата с организираната престъпност, недоверие заради схеми с корупции, които създадохте. Всички вие сте продукт на нечий сценарий“, каза още Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #правителство #оставка #Румъния #България #Народно събрание #дебат #Марио Николов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници