Новата F-серия на LG се фокусира върху LTE

Новата F-серия на LG се фокусира върху LTE
A A+ A++ A

LG вече намекна, че по време на мобилния конгрес ще представи нова серия от достъпни смартфони с LTE възможности. Дни преди началото на събитието тя вече е факт. Серията се нарича Optimus F и според компанията е начин да осигури достъп до LTE мрежи за масовите потребители, които имат по-ограничен бюджет и не могат да си позволят хай-енд моделите. Смартфоните предлагат и функции като QSlide и Live Zooming, които доскоро бяха запазени само за по-скъпите модели на компанията.

Първата дава възможност за едновременна работа с две приложения, които са на цял екран - засега с тази екстра са съвместими браузърът, плеърът за видео, календарът, калкулаторът и бележките. Втората позволява приближаването на избрана част от картината при гледане на видео. Сред другите софтуерни особености са QuickMemo, QTranslator, Video Wiz и Safety Care.

Първо ще видим две устройства, които ще имат световен дебют на конгреса в Барселона. Optimus F5 предлага 4.3" IPS дисплей (256 ppi), двуядрен процесор с честота 1.2GHz и батерия с капацитет 2150 mA. Работи с Android 4.1.2 и разполага още с 8 GB памет за файлове, 1 GB RAM, слот за microSD карта и две камери с резолюция 5МР и 1.3МР.

На свой ред Optimus F7 осигурява 4,7 True HD IPS дисплей (312 ppi), двуядрен процесор с честота 1.5GHz и батерия с капацитет 2540 mAh. Платформата отново е Android 4.1.2, а останалите характеристики включват 8GB памет за файлове, 2GB RAM, слот за microSD карта и две камери с резолюция 8МР и 1.3МР. Продажбите на Optimus F5 в Европа започват през второто тримесечие, а Optimus F7 ще се появи по-късно на избрани пазари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници