Sony представи PlayStation 4, но не показа конзолата

Sony представи PlayStation 4, но не показа конзолата
A A+ A++ A

Очаквалите с нетърпение събитието на Sony на 20 февруари може и да са останали малко разочаровани, тъй като компанията всъщност не показа новата конзола PlayStation 4. И все пак поне ни разкри какво ще има под корпуса на конзолата, която ще се появи на пазара преди празниците в края на годината. Новата конзола ще работи с 8-ядрен 64-битов процесор AMD с архитектура х86 и графично ядро Radeon с 18 отделни процесора, които заедно ще могат да осигурят производителност от 1,84 терафлопа.

PlayStation 4 разполага с Blu-ray оптично устройство и ще е снабдена с 8GB GDDR5 RAM с капацитет 175GB/sec. Освен това устройството ще поддържа Wi-Fi и Bluetooth 2.1, ще има USB 3.0 и HDMI портове, както и оптичен и аналогов AV изход. Конзолата ще зарадва потребителите и с нови софтуерни възможности, сред които ще са чатове в игра и възможност за потребителите да свържат регистрацията си в Sony Entertainment Network с профила си във Facebook и да публикуват видео от своите игрови сесии. На практика конзолата ще записва постоянно видео, като това ще става на заден фон, а когато потребителите решат да споделят нещо, с натискане на бутон ще могат да изберат от записаното и да го изпратят онлайн. Възможно е и предаването в реално време на играта чрез строймингстрийминг услуги като Ustream.

Щo се отнася до съвместимостта с игрите за по-стари версии на PlayStation, както писахме и по-рано, новата конзола няма да предлага тази възможност по познатия до момента начин. Вместо това ще се ползва технологията на компанията Gaikai, която беше купена от Sony миналата година. Тя предлага стрийминг на игри до различни устройства и е основна част от услугата Sony PlayStation Cloud Service.

Въпреки че не показа конзолата, Sony демонстрира новия контролер, който ще се предлага с нея. DualShock 4 е с променен дизайн с по-заоблени форми, гумирано покритие и подобрени възможности за вибриране. Както видяхме на неофициалните снимки, устройството е снабдено с мултитъч сензорна зона, а освен това разполага с жак за слушалки и бутон за споделяне, за който стана дума по-горе. Освен това е снабден с акселерометър и жироскоп, моновисокоговорител, батерия с капацитет 1000 mAh и светеща лента за осигуряване на визуални известия по време на игра. Тази лента ще се регистрира от новата камера PlayStation 4 Eye, която така ще може да следи 3D позицията на контролера.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници