Борисов: Разбрах за заплахите срещу мен преди 15 дни

Борисов: Разбрах за заплахите срещу мен преди 15 дни
Сега огласявам информацията за заплахите, защото правителството вече е в оставка, обяви Бойко Борисов.
A A+ A++ A

Преди 15 дни се запознах с информацията за заплахите срещу мен, обяви премиерът Бойко Борисов.

„Сега огласявам информацията за заплахите, защото правителството вече е в оставка“, каза още Борисов, цитиран от „Фокус“.

„Преди 15-ина дни новият началник на разузнаването ме запозна с документ, който съдържа информация за заплахите, отправени към мен. По времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители“, поясни премиерът в оставка.

„Едва преди 15 дни успях да се запозная с тази част на материала и сега я огласих, защото правителството вече е в оставка. Затова неслучайно предложих на Лютви Местан да отиде лично да го прочете и да се запознае със съдържанието на информацията“, каза Борисов.

От парламентарната трибуна премиерът предложи в оставащите дни от работата на това Народно събрание да бъде съставена комисия, която да проучи информацията, предоставена от партньорска служба, за подготвян атентат срещу него преди години.

„Да се види документ на директор на разузнаването, материал от партньорска централа, в която се уведомява, че се подготвя атентат към мен. Вие минахте границите и искам да знаят хората. Там се казва, че заради това, че накърни много сериозни интереси на международната организирана престъпност и поръчител е Ахмед Доган“, обяви Борисов.

„Да ми прехвърляш такава глупост, нямам жал. Страшни са тези, които ме поръчват. И са много страшни. Никой не смееше да ги хваща и да ги екстрадира. Определете една комисия и прочетете“, каза още Борисов.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници