ДПС: Отворете папка „Лале“, там пише: „Бойко взе парите“

ДПС: Отворете папка „Лале“, там пише: „Бойко взе парите“
В папка „Лале“ ще се види как един подземен бос, разстрелян преди няколко години, казва: „Бойко взе парите", каза Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нека Бойко Борисов поиска от МВР да бъде разсекретена папка „Лале“, в която да се види как един подземен бос, разстрелян преди няколко години, казва: „Бойко взе парите“, призова заместник-председателят на ДПС Христо Бисеров.

Така Бисеров отговори от парламентарната трибуна на обвиненията на премиера, че почетният председател на движението Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него, защото е накърнил „много сериозни интереси на международната организирана престъпност“, съобщи „Дневник“.

Веднага след като премиерът Бойко Борисов завърши речта си след гласуването на оставката на кабинета, в която основен акцент бяха обвинениета срещу Доган, Христо Бисеров поиска думата за лично обяснение, но Борисов напусна залата с думите: „Аз лично вас не искам да ви слушам“.

Той се отправи към вратата заедно с министрите си под аплодисментите на депутатите от ГЕРБ.

Председателят на парламента Цецка Цачева поиска да бъде прекратено вече прякото предаване, което трябваше да завърши с гласуването на оставката.

Камерите обаче останаха включени и излъчиха изявлението на Бисеров за папка „Лале“.

По време на дебата по оставката Бисеров напомни, че през 2009 г. като кмет на София Бойко Борисов е получил призовка от окръжния съд в Белград да се яви на очна ставка със сочения за сръбски бос Сретен Йосич.

„Той не се яви тогава, защото стана премиер и можеше да откаже, но сега с указа на президента за разпускане на Народното събрание, той ще е гражданинът Бойко Борисов и ще трябва да отиде. Но може да не е сам, ще бъдете двамата като братя Галеви, като братята от ГЕРБ“, обърна се Бисеров към вътрешния министър Цветан Цветанов.

#Христо Бисеров #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството #Ахмед Доган #Цецка Цачева #София #Сретен Йосич #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници