Берлин: Трябва да внимаваме с българите и румънците!

Берлин: Трябва да внимаваме с българите и румънците!
Министър Фридрих изрази готовност „да отпрати обратно гражданите на ЕС", ако е необходимо.
A A+ A++ A

От 2014 г. българи и румънци ще имат пълна свобода на движение в рамките на Европейския съюз.Същевременно, министърът на вътрешните работи на Германия Ханс-Петер Фридрих отправи предупреждение за евентуални злоупотреби на бъдещите имигранти с германските социални придобивки, съобщава германското издание „Райнише пост", цитирано от информационна агенция "Фокус".

Министър Фридрих изрази готовност „да отпрати обратно гражданите на ЕС", ако е необходимо.

„Трябва да имаме смелостта да върнем обратно гражданите на ЕС, които злоупотребяват с правото на свободно движение", каза Фридрих.

В разговор за бежанците, и по-специално тези от Румъния и България, политикът от Християн-социалистическия съюз призова общините и градовете да затегнат своя контрол.

"Гражданите на ЕС имат правото само да учат в Германия, да работят и да плащат данъци. Който иска да се възползва от социалните фондове, трябва да напусне нашата страна", коментира още Фридрих.

Германия иска да предприеме мерки за справяне с все по-големия брой български и румънски имигранти, коментира "Евронюз"

Правителството настоява за санкции на европейско равнище, защото според него ресурсите му биват изчерпвани от измамници, получаващи социални помощи, а съществуващите местни закони не са достатъчно строги.

Междувременно Еврокомисията потвърди пълния си ангажимент да пази правото на свободно движение на европейските граждани и неговото ефективно упражняване в ЕС.

#българи #румънци #Германия #социална система #Европейски съюз #ЕС #Ханс-Петер Фридрих #социални фондове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници