„Дейли мейл“: Лондон готви строги мерки срещу имигрантите от България и Румъния

„Дейли мейл“: Лондон готви строги мерки срещу имигрантите от България и Румъния
Имигрантите няма да имат възможност да ползват правна помощ в съдебни битки за социални помощи в случаи на искове срещу правителството, обяви Дейвид Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън обеща да въведе строги мерки срещу имигрантите от България и Румъния, които се очаква да пристигнат на Острова, когато ограниченията паднат през януари, съобщи „Дейли мейл“.

Имигрантите няма да имат възможност да ползват правна помощ в съдебни битки за социални помощи в случаи на искове срещу правителството, обяви Камерън.

Премиерът каза в понеделник вечерта, че министрите вече преглеждат данъчната система и системата за социални помощи, за да затворят вратичките, които ще позволят на новодошлите в Обединеното кралство да се възползват от публичните средства.

Кабинетът търси и начини да ограничи плащането на детски надбавки за имигратните, които се очаква да пристигнат във Великобритания.

В момента детски надбавки получават 40 000 деца, които не живеят в страната, което струва на британския бюджет 36 млн. паунда годишно, посочва „Дейли мейл“. „Нашето послание е ясно. Искаме имигранти, които ще донесат ползи на Великобритания“, подчерта Камерън.

Според изданието ограничаването на правната помощ за имигранти в случаи на искове във връзка със социални помощи ще спести милиони на страната.

Правителството на Камерън е решено да наложи забрани, които да спрат очаквания наплив от българи и румънци при падането на ограниченията през януари, пише още „Дейли мейл“.

#Великобритания #имигранти #България #Румъния #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници