Авокадо за отслабване

Авокадо за отслабване
A A+ A++ A

За ефективна загуба на тегло яжте авокадо, съветват диетолози.

Плодът намалява килограмите, но и подобрява всички здравни показатели. По-специално повишава нивото на добрия холестерол в кръвта, намалява риска от метаболитен синдром, като се бори с мазнините в тялото. А оттук следват ползите за сърдечно-съдовата система, предаде БГНЕС.

Метаболитният синдром е сериозно заболяване, което се характеризира с няколко неща - повишено кръвно налягане, повишена кръвна захар, затлъстяване и др. Ако човек има най-малко три от тези показатели, той е диагностициран с метаболитен синдром. В ново проучване, проведено от Асоциацията NHANES, в което участват повече от 17 500 възрастни, става ясно, че от тях 2% редовно ядат авокадо, което съдържа 114 калории.

Проучването установи, че хората, които ядат авокадо и пълнозърнести храни, консумират повече плодове и зеленчуци и по-малко захар. Те също се хранят с повече здравословни мазнини, фибри, витамини, магнезий, калий. В допълнение, тяхната диета се характеризира с ниска консумация на въглехидрати. Любителите на авокадото тежат средно с 4 кг по-малко.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници