Унищожиха с горелка 25 електромера в блок в Шумен

Унищожиха с горелка 25 електромера в блок в Шумен
От „Енерго-Про“ не са поискали пари за подменените електромери, но ако извършителят бъде хванат, ще трябва да плати щетите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Неизвестен унищожи с газова горелка електромерите на 8-етажен блок в Шумен.

Извършителят вероятно живее във входа и е искал да накаже електроразпределителното дружество „Енерго-Про" за високите сметки за ток, предаде БГНЕС.

Всички 21 апартамента от вход А на „София“ 29 са останали без ток за около 5 часа във вторник заради ремонта на изгорелите електромери.

През това време техници от електроразпределителното дружество подменили унищожените 25 електромера, тарифен превключвател, 21 монофазни предпазители и 2 трифазни електромера.

„Нищо не сме разбрали, токът го спряха от Енергото, когато дойдоха да сменят изгорелите електромери“, каза Станой Методиев от блока.

„Не знам защо някой може да направи такова нещо. Предния ден мина инкасаторката и записа показанията, едва ли този човек е искал да попречи да отчетат показанията“, каза Методиев, който също се оплака от двойна сметка.

В нощта срещу вторник злосторникът влязъл в общото мазе при таблото с електромерите. Разбил катинара, с който било заключено, отворил вратата и с горелката изгорил дисплеите и датчиците за дистанционно отчитане на всеки от електромерите.

От „Енерго-Про“ не са поискали пари за подменените електромери, автоматични предпазители и часовник.

Ако извършителят бъде хванат обаче, ще трябва да плати щетите. Работата по изясняване на случая продължава.

#Шумен #"Енерго-Про"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници