Доц. Христо Бозов най-вероятният и.д. кмет на морската столица

Доц. Христо Бозов най-вероятният и.д. кмет на морската столица
Доц. Христо Бозов управлява Варна и в момента. Правомощията му на временен кмет са до 27 март. Снимка: „Кросс“
A A+ A++ A

След проведени политически консултации в рамките на Общинския съвет се е стигнало до решение за временно изпълняващ длъжността кмет на Варна да бъде подкрепен зам.-кметът доц. Христо Бозов, обяви председателят на местния парламент Николай Апостолов по време на среща на местните управници с представители на протестиращите.

Общинският съвет трябва да определи временно изпълняващ длъжността кмет на мястото на подалия оставка Кирил Йорданов. Той ще управлява града до провеждането на частични местни избори, предаде агенция „Кросс“.

„Ако на заседанието си днес Общинската избирателна комисия прекрати пълномощията на Йорданов, общинската сесия ще се проведе още следващата седмица“, заяви Николай Апостолов.

Доц. Христо Бозов управлява Варна и в момента. Правомощията му на временен кмет са до 27 март, като заповедта за това е подписана от подалия оставка Кирил Йорданов.

По закон следващият кмет на Варна, който ще управлява града поне няколко месеца, трябва да бъде избран измежду петимата заместници на подалия оставка Кирил Йорданов. Другите възможни градоначалници са Богдан Караденчев, арх. Димитър Николов, Антон Жожев и Калинка Попстефанова.

#Общинския съвет #Варна #Николай Апостолов #Кирил Йорданов #Антон Жожев #Калинка Попстефанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници