Прокуратурата иска глоба от 2000 лева за Йордан Лечков

Прокуратурата иска глоба от 2000 лева за Йордан Лечков
Йордан Лечков е обвинен, че през 2010 г. като кмет е използвал служебното си положение, за да набави облага в размер на 5600 лв. за частна фирма. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание – глоба в размер на 2000, поиска представителят на обвинението прокурор Георги Кузманов от Апелативна прокуратура Бургас.

Апелативният съд в Бургас заседава във вторник по делото за ремонта на оградата на Трето училище – Сливен, в което Йордан Лечков е обвиняем, съобщи „Фокус“.

Лечков е обвинен, че през 2010 г. като кмет е използвал служебното си положение, за да набави облага в размер на 5600 лв. за частната фирма „Топстройдекор“.

Делото се гледа на втора инстанция заради протест на прокуратурата, тъй като на първа инстанция Лечков е оправдан.

Според прокурор Георги Кузманов от деянието на бившия кмет на Сливен не са настъпили имуществени вреди за общината и затова обвинението срещу него може да бъде преквалифицирано.

Ако Лечков бъде признат за виновен по досегашното обвинение, може да бъде лишен от свобода за до три години.

Адвокатът на Лечков - Иван Ангелов, поиска бургаските апелативни магистрати да потвърдят оправдателното решение на Сливенския окръжен съд.

Пред съда Йордан Лечков също заяви, че иска да бъде потвърдена оправдателната присъда на първата инстанция, и добави, че прокурорите губят времето на съдиите с недоказани и несъществени обвинения.

„Напънала се планината и родила мишка“, каза Лечков.

#Йордан Лечков #Сливен #Бургас #Иван Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници