9% по-малко смъртни случаи при катастрофи в ЕС през 2012 г.

9% по-малко смъртни случаи при катастрофи в ЕС през 2012 г.
Държавите с най-нисък брой загинали по пътищата продължават да бъдат Обединеното кралство, Швеция, Нидерландия и Дания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Броят на смъртните случаи при пътнотранспортни произшествия в Европейския съюз е намалял с 9% през 2012 г., съобщи БГНЕС, позовавайки се на представителството на Европейската комисия в България.

Съгласно последните данни, публикувани от ЕК, броят на загиналите по пътищата в държавите от ЕС през 2012 г. е най-ниският, откакто се води такава статистика.

„2012 година беше забележителна за пътната безопасност в Европа с най-ниския досега брой на регистрираните смъртни случаи по пътищата. Намалението означава, че през миналата година е бил спасен животът на 3000 човека. Тези резултати са особено обнадеждаващи. Поставили сме си амбициозната цел до 2020 г. броят на смъртните случаи по пътищата да намалее наполовина и трябва да запазим досегашното темпо, за да я постигнем“, заяви заместник-председателят на ЕК и комисар по транспорта Сийм Калас.

Държавите с най-нисък брой загинали по пътищата продължават да бъдат Обединеното кралство, Швеция, Нидерландия и Дания, които отчитат около 30 смъртни случая на един милион жители.

#катастрофи #ЕС #България #Европейската комисия #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници