Първият видеоразговор от Еверест ще бъде проведен с HTC One

Първият видеоразговор от Еверест ще бъде проведен с HTC One
A A+ A++ A

Тази пролет на Еверест ще се случи нещо интересно - ако всичко върви по план, от най-високия връх ще бъде проведен първият видеоразговор с мобилно устройство. На 8848 метра над морското равнище ще се качи англичанинът Даниел Хюз, който ще се опита да събере 1 милион паунда за благотворителност.

Атаката на върха ще започне в средата на април от базовия лагер в подножието му, а изкачването се очаква в средата на месец май. От върха се планира видеоразговор с BBC News чрез телефон HTC One, свързан със сателитната мрежа Broadband Global Area Network на Inmarsat. Хюз обещава още регулярни видеочатове, снимки и видеоклипове по пътя нагоре, които също ще разчитат на сателитната технология.

Целта на експедицията е набирането на 1 милион паунда дарения за голямата британска благотворителна инициатива Comic Relief, която работи в подкрепа на деца и уязвими хора в Англия и в целия свят. Основната инициатива е провежданият на всеки две години телевизионен маратон Red Nose Day, който се предава от BBC. В изданието на 15 март бяха събрани дарения на стойност 75 милиона паунда. В тази връзка, когато се качи на Еверест, Даниел Хюз възнамерява да си сложи червен нос, с който да се появи по време на видеоразговора.

Повече за инициативата и ъпдейти за нейния прогрес можете да намерите в сайта www.everestmillion.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници