СЕМ обяви конкурс за генерален директор на БНР

СЕМ обяви конкурс за генерален директор на БНР
Вторият и последен мандат на сегашния генерален директор Валерий Тодоров приключва на 29 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съветът за електронни медии ще избере генерален директор на Българското национално радио  на 23 май 2013 г., съобщиха от институцията.

Вторият и последен мандат на сегашния генерален директор Валерий Тодоров приключва на 29 май.

Желаещите да оглавят общественото радио трябва да представят концепция с обем до 10 страници, в която да покажат как виждат развитието на БНР като обществена медия, каква да е организацията и редакционната му структура, да опишат програмните си намерения и приоритети, идеите си за технологичното развитие, финансирането на радиото и механизмите за контрол.

Кандидатите за поста трябва да са български граждани, да имат завършено висше образование, да притежават доказан опит в електронните медии, електронните съобщения, журналистиката, правото или икономиката, да имат обществен авторитет и професионално признание и да са работили поне пет години в радио.

Законът за радиото и телевизията пък изисква от кандидатите да не са били осъждани, да не притежават или оглавяват търговско дружество и да не са били сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Документи ще се приемат от 20 март до 19 април. До 10 май съветът ще оповести допуснатите до конкурса кандидати. На 20, 21 и 22 май ще се състоят събеседванията, които ще са открити. На 23 май ще е гласуването.

Очаква се СЕМ да обяви процедура и за БНТ, защото изтича мандатът и на нейния генерален директор Вяра Анкова, съобщи "Дневник".

#Съветът за електронни медии #СЕМ #Българското национално радио #Валерий Тодоров #БНТ #Вяра Анкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници