Премиерът: Изявленията на проф. Константинов са недопустими

Премиерът: Изявленията на проф. Константинов са недопустими
Премиерът Марин Райков застана срещу демонстративните прояви на партийна пристрастност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Марин Райков определи като категорично недопустими изявленията, направени от шефа на „Информационно обслужване“ проф. Михаил Константинов по повод политическите конфигурации, които не би подкрепил на изборите, съобщиха от правитилствената пресслужба.

Премиерът  се срещна с  проф. Михаил Константинов във вторник и двамата обсъдиха дейността на дружеството до момента.

Марин Райков изрази позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Причината за изявлението е твърдение на лидера на ДПС Лютви Местан, че „Информационно обслужване“ ще работи за ГЕРБ на изборите.

„Председателят на „Информационно обслужване“ неотдавна заяви, че ако алтернативната на ГЕРБ е тройната коалиция, ще стори всичко необходимо, това да не се случи. Искаме да знаем той какво е имал предвид и дали това засяга правомощията му като председател на „Информационно обслужване“, изрази опасенията си лидерът на ДПС.

#Марин Райков #проф. Михаил Константинов #ДПС #Лютви Местан #избори #„Информационно обслужване“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници