Човек на Таки бетонира "Ропотамо"

Човек на Таки бетонира "Ропотамо"
Снимка: BgDnes
A A+ A++ A

Приятел на наркобоса Христофорос Аманатидис-Таки скандално бетонира резервата „Ропотамо", съобщават "24 часа" и BgDnes.

Бившият кадър на ВИС-2 Веселин Стоименов използва хаоса около смяната на властта, за да вдига заведения на брега на река Ропотамо.

Строежът няма никакви разрешителни, тъй като всякакво строителство в резервати е категорично забранено според Закона за защитените територии, алармират екоактивисти.

Въпреки това за няколко седмици работници са налели бетонни основи на заведение с площ от 400 кв.м на мястото на стара барака. Започната е и още една постройка в близост до пристана за лодки.

Парите за незаконното строителство се плащат от фирма "Венис Марина".

Управителят на фирмата, която бе обвинена в понеделник, че строи незаконно в резерватРопотамо", заяви, че изнесената информация не е вярна.

„По повод разпространена в медиите информация, че в резерватРопотамо" се излива бетон и се строят сгради, заявяваме, че изнесените факти не отговарят на истината", казва управителят на „Венис Марина", Здравко Казаков, съобщава БГНЕС.

Той добавя, че „във връзка с подготовката на туристическия сезон, фирмата-концесионер „Венис Марина" е предприела почистване на района и обновяване на съществуващата материална база".

„Всички дейности, които са предприети са в съответствие с нашите задължения, регламентирани в концесионния договор", казват от компанията.

#Ропотамо #ВИС-2 #Веселин Стоименов #резерват #Здравко Казаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници