Не е сигурно, че Лазар Колев е убил сестрите Белнейски

Не е сигурно, че Лазар Колев е убил сестрите Белнейски
Във вторник сутринта бе заседанието по делото в Апелативния съд – Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заключението на петорната арбитражна комплексна експертиза е, че събраните по делото доказателства не доказват с категоричност вината на осъдения за убийството на двете сестри Белнейски Лазар Колев, предаде Дарик.

Във вторник сутринта бе заседанието по делото в Апелативния съд - Пловдив.

Подсъдимият Лазар Колев обжалва доживотната си присъда, след като върховните магистрати откриха пропуски в доказателствата за убийството на Росица и Христина Белнейски.

Вещите лица, разпитани до момента пред съда, уточняват, че взетите ДНК проби от ноктите на жертвите и вагиналните натривки, които са изследвани до момента, не са достатъчно годни, за да се изготви конкретно ДНК профилиране.

Последните изследвания отново не доказват с категоричност дали има съучастник в убийството, тъй като пробите са недостатъчни. Именно съмненията за съучастници беше причината родителите на двете момичета да искат ново разследване. Според тях Лазар Колев не е единственият убиец на децата им.

През ноември 2011 година Апелативният съд в Пловдив потвърди присъдата на пазарджишките магистрати „доживотен затвор без право на замяна“ за единствения обвинен за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев.

#Белнейски #Лазар Колев #Росица и Христина Белнейски #Апелативният съд #Пловдив #ДНК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници