Цветанов: Ще изляза от политиката, ако се докажат незаконните подслушвания

Цветанов: Ще изляза от политиката, ако се докажат незаконните подслушвания
Цветан Цветанов е ръководил нерегламентирано подслушване от 2009 г. досега, според Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обеща да „затвори“ зад себе си вратата на политиката и да се извини публично на целия български народ, ако се докаже, че е нареждал подслушвания извън закона. Това съобщи самият Цветанов пред бТВ днес.

Вчера Сергей Станишев представи пред медиите информация във връзка с доклад, в който се съдържат твърдения и данни за незаконно подслушване под ръководство и указания лично на Цветан Цветанов.

Според Станишев информацията е получена на служебната му поща в червената централа и не е подписан, но се твърди, че подателят е служител на МВР. Лидерът на БСП предаде сигнала на главния прокурор Сотир Цацаров и настоя веднага да бъде направена проверка, защото скандалът би бил чудовищен, ако се окаже истина.

Станишев обясни, че в сигнала, който е получил, се твърди за нерегламентирано подслушване под ръководството на Цветан Цветанов от 2009 г. досега. В информацията се посочва, че бившият вътрешен министър лично давал нареждания на ръководителя на Специализираната дирекция по оперативно-технически информации кой да бъде подслушван.

По-късно през деня Цветан Цветанов излезе с изявление, че Станишев лъже. „Категорично заявявам, че Сергей Станишев лъже. В изнесеното от него няма доза истина и категорично заявявам, че няма да влизаме в обяснителен режим и ГЕРБ няма да се включи в подобен сценарий“, заяви Цветанов. „Очаквах повече мъжество от лидера на европейските социалисти. Като такъв очаквах от него да не използва българските институции като инструмент в предизборната кампания“, отбеляза още той.

БСП няма да се състезават с идеи и политики, а влиза в предизборната кампания с добре усвоени агентурни похвати, активни мероприятия и фабрикуване на компромати, изтъкна още ръководителят на предизборния щаб на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в коментар на скандала, които беше определен като „българския Уотъргейт“.

#Цветан Цветанов #вътрешен министър #подслушване #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници