Root и за Samsung Galaxy S 4 с процесор от Qualcomm

Root и за Samsung Galaxy S 4 с процесор от Qualcomm
A A+ A++ A

Преди дни от XDA Developers дойде новината, че изобретателен потребител е успял да получи root достъп в Samsung Galaxy S 4 с процесор Exynos 5 Octa, макар че не разполага с устройството и не е достатъчно ясно дали методът ще работи и с търговските бройки от телефона. От екипа на XDA Developers смятат, че това всъщност няма да работи с Galaxy S 4 заради новия механизъм на сигурност, който ползва Samsung, за да направи смартфона по-привлекателен за корпоративните потребители, а именно функцията Samsung Knox.

Затова не можем да пропуснем факта, че един от най-опитните разработчици в областта на Android - Chainfire, успя да се похвали с успех при варианта с процесор Qualcomm Snapdragon 600. Опитите му са започнали още в началото на март и е установил, че вмъкването на външен код във фърмуер на Samsung е довел до автоматично рестартиране на устройството при изпълняване на въпросния код.

След известен период на проби и грешки е успял да намери начин да получи root, който засега работи само за модела GT-I9505 (с процесор Qualcomm, който ще се продава и в България), и то за версия на фърмуера XXUAMD2. Засега не е ясно дали методът ще е съвместим и с търговската версия на софтуера, но има голяма вероятност това да е така. Ще разберем в края на месеца, когато започнат продажбите на Samsung Galaxy S 4.

https://plus.google.com/+Chainfire/posts/aBUVi6pzzeX

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници