Facebook Home променя Android като поставя в центъра хората

Facebook Home променя Android като поставя в центъра хората
A A+ A++ A

Плановете на Facebook да използва Android , за да изгради свое потребителско преживяване, което да интегрира разнообразните услуги и приложения на социалната мрежа най-сетне бяха представени официално. Както вече стана ясно от появилата се предварително информация, решението се нарича Facebook Home и залага на сериозна интеграция с мобилната платформа на Google. Според Марк Зукърбърг 25% от времето, прекарано с телефоните ни е за приложенията Facebook и Instagram, затова и компанията е решила да създаде преживяване, което е базирано на хората, а не на приложенията

Като цяло Home е съвкупност от Facebook приложения, които променят основната функционалност на познатите приложения на Android и така на практика превръщат устройството във Facebook телефон (скоро и таблет). Coverfeed се грижи за основния екран и този в заключено състояние като показва върху тях ъпдейти от социалната мрежа с опция за директно взаимодействие с тях. Всичко работи на цял екран с фокус върху дизайн и графика и със сигурност не прилича на нищо, което сме виждали в Android.

Работата със съобщения също е важна част от Facebook Home и тя може да се върши навсякъде. Благодарение на функцията Chatheads съобщенията могат да се отворят и използват по забавен и лесен начин независимо от активното приложение. Появява се икона със снимката на изпратилия съобщението и може веднага да започнете чат с него - това работи със съобщения от Facebook и SMS. Управлението на всичко залага на жестове, а за бърз достъп до предпочитаните си приложения може да ги отделите в отделна страница, която съдържа и лесен начин за публикуване на ъпдейт или споделяне на снимка в социалната мрежа.

Facebook Home ще може да се изтегли от Google Play от 12 април и ще работи с HTC One X, HTC One X+, Samsung GALAXY S III и Samsung GALAXY Note II, а скоро и с HTC One и Samsung GALAXY S4 (ако имате инсталирано приложението на Facebook то ще ви напомни за новото предложение), а след няколко месеца ще има и версия за таблети. В допълнение компанията обещава всеки месец да обновява Home и добавя нови функции.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници