Няма да има наплив от българи и румънци към Острова, показва правителствен доклад

Няма да има наплив от българи и румънци към Острова, показва правителствен доклад
Имигрантите от България и Румъния няма да са социални или здравни туристи, показва правителствен доклад. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Слабо вероятно е да има наплив на имигранти от България и Румъния след 2014 г., когато отпадат ограниченията за трудовия пазар във Великобритания, сочи доклад на британския Национален институт за социални изследвания, цитиран от БНТ

В него се казва, че имигрантите от тези две страни ще дойдат на Острова, за да подобрят възможностите си да си намерят работа и да повишат стандарта си на живот, а не като социални или здравни туристи.

Очаква се това да са млади, несемейни хора, в добро здраве, заради което няма да окажат сериозно натоварване на обществените услуги или здравната система.

Отбелязва се още, че българите и румънците, които вече живеят във Великобритания, са относително малко - 26 000 българи и 80 000 румънци.

В огромното си мнозинство те са на възраст под 35 години и като цяло са с малко по-добра професионална квалификация от имигрантите в останалата част на Европа, се казва в изследването.

#Лондон #Великобритания #България #Румъния #имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници