Президентът на Уругвай нарече аржентинската си колежка „стара вещица“

Президентът на Уругвай нарече аржентинската си колежка „стара вещица“
„Тази стара вещица е по-лоша и от кривогледия“, казал уругвайският президент по адрес на аржентинския държавен глава Кристина Киршнер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Уругвай Хосе Мухика нарече аржентинския държавен глава Кристина Киршнер „стара вещица“, а покойния й съпруг и бивш президент Нестор Киршнер „кривоглед“.

Гафът станал по време на пресконференция пред случайно включен микрофон, съобщи бТВ, като се позова на уругвайския вестник „Ел Обзерватор“.

„Тази стара вещица е по-лоша и от кривогледия“, казал Мухика на член на неговото обкръжение преди започването на пресконференцията, без да отчете, че микрофонът е включен.

Вестникът, който разполага със записа, твърди, че става въпрос именно за Кристина и Нестор Киршнер.

Около час след публикуването на информацията президентът заявил в интервю за местния вестник „Ла Република“, че по никакъв начин не е имал предвид президента на Аржентина, но е отказал да обясни, за какво е говорел.

Външният министър на Аржентина Ектор Тимерман определи изказването на Хосе Мухика като „неприемливо“ и „клевета“, които опорочават паметта на покойния аржентински президент.

#Кристина Киршнер #Уругвай #Хосе Мухика #Аржентина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници