Вивиан Рединг: България започна да прави важни реформи, но те изискват време

Вивиан Рединг: България започна да прави важни реформи, но те изискват време
Вивиан Рединг. Снимка: pcworld.bg
A A+ A++ A

„България започна да прави много важни реформи в съдебната система, но те изискват време“, заяви Вивиан Рединг, заместник-председател на Европейската комисия и комисар по правосъдието и основните права във връзка с публикуваната наскоро първа карта за оценка на съдебните системи на страните-членки, предаде коресподентът на Радио „Фокус” във Вашингтон.

Рединг подчерта, че борбата с корупцията е нещо, което не може да се свърши в кратък срок, така че работата трябва да продължи и при новото правителство.

В рамките на дискусия на тема „Изграждането на Съединени европейски щати” в Европейския институт във Вашингтон Вивиан Рединг обясни, че след падането на Берлинската стена Европейският съюз (ЕС) е решил да приеме дванадесет страни, които са били под комунистическо влияние и в диктаторски режими.

„Те не бяха готови. Ние им обещахме „Елате при нас, вратата ни е отворена” и трябваше да изпълним това обещание, когато те отвориха вратата, за да дойдат. Това е, което направихме през 90-те години - най-голямото движение, извършвано някога за обединяването на разделена Европа. Беше политическо решение, беше правилно политическо решение”, изтъкна Рединг.

Тя подчерта, че 94 процента от европейския бюджет се насочват от Брюксел към районите, които са в нужда, така че става дума за голям паричен трансфер от по-богатите страни към по-бедните страни, за да се насърчи техния растеж.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници