Премиерът Райков към ромите: Не продавайте вота си

Премиерът Райков към ромите: Не продавайте вота си
Според Райков „когато човек смята, че е патриот, той трябва да работи за единството на нацията“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На днешния международен ден на ромите министър-председателят Марин Райков призова хората от малцинството да не продават гласа си.

„Един глас е много повече от това, което ви предлагат. Той е заявка за бъдещето, а то не се търгува“, обърна се Марин Райков към присъстващите на заседанието на Националния съвет по етнически въпроси, в който участваха различни неправителствени организации, съобщава „Стандарт“.

Премиерът Райков прикани и за обективност „какъв говор на омразата има в България“.

„Към него прибягват определени политици, някои от тях разбиват вратата на Министерския съвет, стремейки се да влязат, и ние няма да толерираме това поведение“, каза Райков, визирайки опита за нахлуване на лидера на „Атака“ Волен Сидеров в МС.

В отговор журналист от телевизия „Алфа“ го упрекна, че отправя критики към политическа партия в началото на предизборната кампания.

Марин Райков взе думата отново и се извини на присъстващите за репликите си.

„В своето си изказване не съм споменал нито една политическа партия, тя сама се припозна в обвиненията, които отправих, и това беше особено показателно“, отбеляза министър-председателят.

Според него „когато човек смята, че е патриот, той трябва да работи за единството на нацията. Един патриот не парцелира нацията на етническа основа, той бди за нейното морално единство, защото иначе не е патриот, а е само един политически спекулант“.

„Разбирам и приемам възмущението на тези наши сънародници от ромски произход, които отхвърлят това поведение, и искат държавата да ги защити“, заключи премиерът Райков.

#Марин Райков #роми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници