Плевнелиев: България и Ливан с рекорден търговски обмен

Плевнелиев: България и Ливан с рекорден търговски обмен
Мишлин Аби Самра и Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

През 2012 г. постигнахме изключителен рекорд в търговско-икономическия обмен, като износът за Ливан достигна 79%, а вносът от Ливан – 53%, заяви президентът Росен Плевнелиев на официалната церемония по връчването на орден „Стара планина“ I степен на посланика на Ливан Мишлин Аби Самра.

„За мен е истинско удоволствие да връча това най-високо държавно отличие – орден „Стара планина“ I степен, за изключителни заслуги за развитието на двустранните отношения между България и Ливан. Изразявам благодарност и висока оценка за Вашата професионална работа и отдаденост. Вие положихте много усилия за активизиране на отношенията в политическата културната, икономическата сфера“, посочи държавният глава, цитиран от агенция „Фокус“.

Президентът Плевнелиев подчерта, че България винаги е подкрепяла Ливан в тежки моменти, за укрепване на нейния суверенитет и сигурност. Той увери, че тази подкрепа ще продължи.

„България осъзнава сериозността на предизвикателствата на Ливан заради проблемите със Сирия. Оценяваме усилията за справяне с огромния поток бедстващи сирийски граждани“, каза още държавният глава.

#Ливан #Росен Плевнелиев #„Стара планина" #Мишлин Аби Самра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници