Няма да има нови съкращения в БДЖ

Няма да има нови съкращения в БДЖ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не се предвиждат съкращения в железниците към момента“, заяви изпълнителният директор на БДЖ Чавдар Трендафилов. Ако се има нещо предвид, това е административна реформа, която би подобрила взаимовръзките между отделните звена, коментира той пред БНТ, цитиран от Дарик.

„Предишното ръководство е имало своя визия за управлението на компанията. Тук по-важно в случая е да се оцени каква дейност трябва да се върши, по какъв начин би следвало да се извършва тя, доколко е технически обезпечена и оттам да се стигне до числеността и необходимия състав, който да върши работата“, каза Трендафилов.

Трендафилов каза, че диалогът с кредиторите на компанията е много интензивен, те участват в кредитния съвет, създаден по инициатива на транспортния министър в служебното правителство Кристиян Кръстев, и според шефа на железниците има напредък и вече са постигнати определени договорености.

Според новия изпълнителен директор на холдинга при всички случаи подобряването на ситуацията в БДЖ трябва да стане с подкрепата на държавата и трябва да се реши по какъв начин железниците да продължат да съществуват и да изпълняват задълженията си.

#БДЖ #Чавдар Трендафилов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници