Премиерата на Xbox 720 може да е на 21 май

Премиерата на Xbox 720 може да е на 21 май
A A+ A++ A

Sony вече ни представи някои детайли за следващото поколение на конзолата PlayStation и е ред на Microsoft също да направи това по отношение на Xbox. Досегашните слухове подсказваха, че компанията ще анонсира конзолата с кодово име Durango в края на април - преди подробно представяне по време на изложението E3. По-късно Пол Търот от сайта WinSuperSire сподели, че премиерата е отложена за месец май, а сега е готов и с по-конкретна дата за нея - 21 май. Информацията беше потвърдена и от източници на The Verge, които споделят още, че събитието ще бъде организирано в малка зала и ще се фокусира само върху някои детайли за конзолата и върху плановете за развитие на Xbox през тази година.

Това събитие ще предхожда по-мащабното представяне по време на изложението Е3, на което очакваме да научим всичко за устройството и да видим първите игри, които ще дебютират с него по време на пазарната премиера, която вероятно ще е през ноември. Междувременно Търот споделя, че в началото следващото поколение на конзолата ще е скъпо и ще се продава на цена около 500 долара, която ще падне до 300 долара при сключване на абонамент за услуги. Освен Durango Microsoft се кани да представи и Xbox 360 с кодово име Stingray, която ще се продава за 99 долара.

Според него Durango ще има Blu-ray плеър и освен това ще изисква постоянна връзка с интернет. Последното следва стратегията на Microsoft всички нови нейни платформи (Windows 8 и Windows Phone) да работят по този начин. Следващият Xbox е базиран на Windows 8 и това очевидно е логична стъпка за компанията. Не е ясно дали новата конзола ще е съвместима със старите игри, но според информацията ще ползва процесор и графичен ускорител от AMD, което предполага, че заради различната x86 архитектура на новия чип няма да има съвместимост. Това обаче тепърва ще разберем и не е изключено компанията да има решение като това на Sony в PlayStation 4, което залага на онлайн услуга за стрийминг на по-старите игри.

Междувременно материал в Bloomberg подсказва, че причината за отлагането на премиерата за месец май се дължи на това, че Microsoft не са видели никаква конкурентна заплаха в показаното от Sony през февруари и компанията е решила да я забави за максимален ефект. Изданието също посочва, че конзолата ще работи с чипове на AMD, и отново коментира несъвместимостта с игри за предните издания на конзолата, които залагаха на Power PC процесор.

http://www.theverge.com/2013/4/8/4195954/microsoft-planning-xbox-event-for-may
http://winsupersite.com/xbox/xbox-vnext-and-always-online
http://www.bloomberg.com/news/2013-04-08/microsoft-said-to-adopt-amd-chips-for-next-xbox-console.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници