Пламен Орешарски: Ще изтеглим МВР от бизнеса

Пламен Орешарски: Ще изтеглим МВР от бизнеса
Пламен Орешарски повтори амбициозната цел на левицата – 250 000 нови работни места, 20% данъчна ставка за доходите над 4500 лева месечно и нулев данък за доходи до размера на минималната работна заплата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трябва да се преустанови рекетьорският административен произвол и да се изтегли МВР от бизнеса, обяви номинираният от Коалиция за България за бъдещ премиер Пламен Орешарски при представянето на програмата на левите във вторник в НДК.

По думите на бившия финансов министър е необходимо да се създаде такава бизнес среда, която да върне инвестиционното доверие към България, съобщи БГНЕС.

Орешарски обеща 10-годишна програма за възраждане на индустрията, рестартиране на проекта АЕЦ „Белене“ и възстановяване на средния и малкия бизнес в условията на социална пазарна икономика, срочно разплащане на държавата с бизнеса и предоставяне на евтин кредитен ресурс.

Той повтори обявената вече амбициозна цел при управление на левицата да бъдат създадени 250 000 нови работни места, въвеждане на 20% данъчна ставка за доходите над 4500 лева месечно и нулев данък за доходи до размера на минималната работна заплата.

Орешарски се ангажира с ликвидиране на изкуствените монополи и картели и недопускане на нови, както и с по-ниски тарифи за ток за потребление до определен лимит.

Според левицата е необходимо да се забрани добивът на шистов газ, докато не се убедим, че това е безопасно.

„Народното събрание трябва да престане да бъде бутафорна добавка на изпълнителната власт“, категоричен е Орешарски.

„Като общество рядко сме били единни, но когато сме го правили, сме успявали. Да се опитаме да го направим и сега, като привлечем елита на нацията да помага при изпълнението на тази програма и да изведем заедно обществото към напредък“, заключи Орешарски.

#Коалиция за България #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници