Новогодишното слово на президента на прицел в Русия

Новогодишното слово на президента на прицел в Русия
Новогодишното слово на руския президент по традиция събира огромна аудитория. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Руската телевизионна водеща Татяна Лазарева призова към бойкот на новогодишното поздравление на президента на Русия, очевидно в духа на протестите за повече демокрация в страната от последните седмици.

Новогодишното слово на руския президент по традиция събира огромна аудитория, защото се предава от всички телевизии минути преди настъпването на Нова година, отбелязва АФП, цитирана от „Фокус“.

„За да знаете, едно от предаванията с най-висок рейтинг през годината е изказването на президента. Рейтингът е броят на отчетените по специален начин хора, които в даден момент гледат телевизия. Обикновено речта на президента я дават по всички канали и никой досега не се е учудил на това. Но времената се менят“, заявява Лазарева.

„Ако разпространите сред приятели и максимален брой познати идеята да не гледат изказването на президента, то може би нещо ще се разклати. Накратко, предложението е следното – минута след началото на президентското обръщение изключете телевизорите. Това е борба с вятърни мелници. Един благороден дон го е пробвал и се е получило“, допълва тя.

#Дмитрий Медведев #президент на Русия #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници