Прокуратурата проверява Мирослав Найденов за натиск във фонд „Земеделие“

Прокуратурата  проверява Мирослав Найденов за натиск във фонд „Земеделие“
В процеса на делото могат да бъдат направени преценки и за други обвиняеми лица, коментира Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата ще проверява дали бившият земеделски министър Мирослав Найденов е принуждавал Светослав Симеонов, бившия шеф на фонд „Земеделиe“, да подпише предварително изготвен сигнал до Малена Филипова, завеждащ отдел „Инспекторат“ на Върховна касационна прокуратура, каза главният прокурор Сотир Цацаров, предава „Фокус“.

Проверката ще установява също така дали върху Симеонов е упражняван системен натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, Калина Илиева, както и от страна на Красимир Тренчев, прокурор в Софийска градска прокуратура.

Трябва да се установи и дали Симеонов е знаел какво му е било дадено да подпише, уточни главният прокурор на пресконференция, във връзка с обвиненията срещу Мирослав Найденов.

Документацията, която се съдържа в преписката и е била занесена на ръка на завеждащия Инспектората, а след това е била предадена и на председателя на ДАНС, също е предмет на предявяване на обвиняемия и на останалите свидетели.

В процеса на делото могат да бъдат направени преценки и за други обвиняеми лица, коментира Цацаров.

Ще се проверява дали лично Симеонов е идвал до прокуратурата да депозира сигнала до Малена Филипова, или в сградата на прокуратурата, за да подаде и собствен сигнал, е идвал и Мирослав Найденов.

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов е обвинен, че на 2 ноември 2010 г. е принудил Светослав Симеонов да подпише предварително изготвен до Малена Филипова за упражняван върху него натиск и заплахи от страна на бившия изпълнителен директор на фонд „Земеделие“ - Калина Илиева, и от страна на Красимир Тренчев – прокурор от СГП, като по този начин е злоупотребил с властта си като министър на земеделието и храните.

#Сотир Цацаров #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници