Хотелиери от Слънчев бряг недоволни от сметките и качеството на тока

Хотелиери от Слънчев бряг недоволни от сметките и качеството на тока
Съюза на собствениците настоява доставчикът да бъде санкциониран от ДКЕВР, ако има необосновано прекъсване на тока за повече от час. Снимка: burgasnews.bg
A A+ A++ A

Хотелиери от Слънчев бряг възнамеряват да изпратят колективно писмо до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и националния омбудсман, в което да заявят общото си неодобрение относно начина на начисляване на електрическата енергия, заяви Елена Иванова, председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, предава БГНЕС.

Те ще настояват за проверка на измервателните уреди и тяхната изправност, тъй като от сдружението се съмняват, че към обектите им умишлено се подава по-ниско напрежение, заради което има чести аварии и увеличена консумация на ток.

Хотелиерите в курорта настояват да бъдат монтирани записващи устройства, които отчитат подаваното напрежение и „умни електромери", които спират отчитането, ако напрежението падне под нормалното.

Съюза на собствениците настоява доставчикът да бъде санкциониран от ДКЕВР, ако има необосновано прекъсване на тока за повече от час.

#Слънчев бряг #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници