Прокуратурата привика ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров заради евентуални изборни манипулации

Прокуратурата привика ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров заради евентуални изборни манипулации
Проверката цели да установи има ли организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване към гласуване за определен кандидат, партия или коалиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е призован от прокуратурата да даде обяснения по повод репортажа на Нова телевизия за семинар в хотел в Етрополе, на който са се давали инструкции за изборите, съобщава „Фокус“.

Под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура се извършва проверка по преписката, образувана на 9 април 2013 г. от Районна прокуратура – гр. Етрополе, след самосезиране по повод предаването „Темата на Нова“, излъчено на 7 април 2013 г. по Нова телевизия, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката цели да установи има ли организиране, предлагане или даване на имотна облага с цел склоняване към гласуване за определен кандидат, партия или коалиция.

Повод за реакцията на прокуратурата е телевизионен репортаж, който показва как в хотела, където присъства и Димитров, се организират изборни манипулации и осигуряване на гласове с обещания за плащане на пари, равни на минималната заплата у нас.

#Емил Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници