След кражба на данни, семейство дължи 823 000 лева на НАП

След кражба на данни, семейство дължи 823 000 лева на НАП
Нито една институция не търси кой е фалшификаторът, защото давността е изтекла, а НАП приканва семейството доброволно да внесе 800 000 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заради злоупотреба с лични данни се оказа, че семейство от луковитското село Румянцево дължи на НАП  823 000 лева, предаде Би Ти Ви.

През 2009 г. семейство Красимир и Ани Маринови разбрали случайно, че имат огромно задължение към приходната агенция. Те узнали, че някой е злоупотребил с личните данни и подписите им, когато решили да ипотекират къщата си, за да вземат кредит за ремонт.

Маринови внесли необходимите документи, но от банката им отказали заем, защото са длъжници в огромни размери.

От информацията става ясно, че на името на съпруга Красимир Маринов през 2001 г. е регистрирана фирмата „КРАССТРОЙ-Красимир Маринов“, която впоследствие фалира. До 2005 г. фирмата не е внасяла ДДС, а към 2009 г. общата сума на задълженията към НАП вече е 823 000 лв.

„Като видях какво е наистина задължението ни, аз припаднах в банката“, разказа Ани Илиева.

Мъжът твърди, че никога не е регистрирал фирма и не е подозирал за съществуването й, нито има представа кой може да е злоупотребил с данните им.

Семейството е подало жалба в прокуратурата в Луковит. Случаят е изпратен в Софийската районна прокуратура, където през март 2010 г. излизат с постановление, че подписите на Красимир Маринов са фалшифицирани.

Въпреки това нито една институция не търси кой е фалшификаторът, защото давността е изтекла, а НАП приканва семейството доброволно да внесе 800 000 лева.

#НАП #Луковит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници