Разбиха бандата „Черните инкасатори“, изпрала над 100 млрд. рубли

Разбиха бандата „Черните инкасатори“, изпрала над 100 млрд. рубли
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руските власти арестуваха един от босовете на престъпната банда „Черните инкасатори“, които са влели в сивата икономика на Русия над 100 милиарда рубли, съобщи вътрешното министерство на страната, цитирано от ИТАР-ТАСС.

След месеци усилена работа спецзвено за борба с прането на пари установява съпричастността на собственика на частната охранителна организация „Карат 1“ Магомед Каратов към криминална схема за инкасиране на сенчести парични средства.

„Според наличната информация той е осъществявал координацията и общото ръководство на междурегионална етническа организация, участниците в която се занимавали с прибирането и нелегалното пренасяне на парите. В резултат на тяхната дейност за няколко години в сенчестия сектор на икономиката са били инвестирани над 100 милиарда рубли“, съобщиха от Министерството на вътрешните работи на Русия.

Магомед Каратов е бил арестуван в Махачкала и закаран в Москва, където Тверският районен съд издал решение да му бъде наложена мярка „задържане под стража“.

Братът на подземния бос - Магодемрасул Каратов, пък бил хванат по време на спецоперация на московското летище Внуково в момент, когато получавал над 500 милиона рубли, докарани с полет от Дагестан като пратка с печатна продукция.

Във връзка с разследването са задържани още 20 души от бандата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници