Момиченце припадна в училище след системен глад и бой

Момиченце припадна в училище след системен глад и бой
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

9-годишно момиченце от пазарджишкото село Динката е било подлагано на системен глад и побой от баща си, съобщава „24 часа“.

Потресаващите факти станаха известни, след като второкласничката припадна по време на учебен час. След припадъка момиченцето било откарано в болница, където лекарите установяват, че освен недохранено детето било и системно пребивано.

Детето е изписано и е в добро състояние.

По случая работи дирекцията по социално подпомагане в Пазарджик.

След подадения сигнал полицаи и социални работници посетили дома на детето. Оказало се, че в семейството има и 4 години по-малко момиченце, което също било системно недохранвано.

Бащата Камен А., който е от ромски произход, заявил, че няма пари да храни децата си. Той не е задържан, но е подписал предупреждение, че няма да упражнява насилие над момичетата.

Има информация, че по-голямото момиче е било пребивано ежедневно, за да носи полагащата му се в училището закуска на баща си. Той я изяждал пред изтръпналите от страх деца.

Жители на Динката твърдят, че съседите на семейството знаели и често ставали свидетели на издевателствата на Камен, но се страхували да подадат сигнал, защото, като се напиел, мъжът ставал много агресивен.

По заповед на началника на РПУ в Пазарджик гл. инспектор Симеон Съловски двете сестрички са поставени под полицейска закрила.

#Пазарджик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници