Похитителите искали 10 млн. лв. за Лара Банева, взели 1 млн. лв.

Похитителите искали 10 млн. лв. за Лара Банева, взели 1 млн. лв.
Откупът за свободата на Лара Банева бил даден преди около 20 дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първоначалният искан откуп за свободата на Лара Банева е бил 10 млн. лева. Накрая похитителите на щерката на Брендо са се задоволили с 1 милион лв., според "Всеки ден".

Според други източници цената е между 1 млн.  евро и 5 млн. евро.

Откупът бил предаден преди около 20 дни.

Служителите от „Антитерор" на ГДБОП са засекли изпратения есемес, както и мястото на изпращането му. Засечени били и разговори от същия телефон с още няколко човека. Това стеснило много обръча около групата. Станало ясно, че това са купени специално за целта телефони, с които е поддържана връзка само в тесен кръг.

Сумата трябвало да бъде предадена под мост в София. Там щяло да има надпис, направен със спрей, който да е знак къде да се оставят парите. Няколко пъти е било променяно мястото, но всеки път антимафиотите са разкривали мястото, от което са изпращани съобщенията.

Със сигурност се знае, че част от местата са били в района на Перник, около Бояна, в района на Околовръстния път и Симеоновско шосе, както и от Студентски град. Тъй като похитителите са били в постоянно движение, акция за неутрализирането им не е проведена.

Разследващите обаче са получавали данни, че Лара е жива и е добре. Заради нейната безопасност не са рискували да атакуват, за да не прибягнат бандитите до крайна мярка. През това време семейството е получавало исканията за пари и се е опитвало да убеди похитителите, че няма как да осигури огромната сума от 10 млн. лева. Предполага се, че именно в процеса на преговорите се е стигнало до намаляване на сумата.

#Лара Банева #откуп #ГДБОП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници