Областните управители ще контролират сигурността на плажовете

Областните управители ще контролират сигурността на плажовете
През тазгодишния активен туристически сезон за всички плажове с висока посещаемост са в сила действащи договори за концесия или наем. Снимка: "24 часа".
A A+ A++ A

МРРБ ще контролира дали концесионерите изпълняват задълженията си.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще контролира изпълнението на задълженията на концесионерите и наемателите на морски плажове, съобщиха от ведомството.

Областните администрации ще се грижат за осигуряването на водноспасителната дейност и сигурността на плажовете, са се разбрали още заместник-министърът на строителството Добромир Симидчиев и областните управители на Добрич – Желязко Желязков, на Варна – Коста Базитов и на Бургас – Константин Гребенаров.

Плажовете общо са 193, като от тях 58 са предоставени на концесия, а 63 са отдадени под наем. Под 32 от договорите подписът си е сложил министърът на регионалното развитие, а под 31 - областните управители на областите Добрич, Варна и Бургас.

През тазгодишния активен туристически сезон за всички плажове с висока посещаемост са в сила действащи договори за концесия или наем. Така ще бъде осигурено изпълнението на всички задължителни дейности, включително и водноспасителната, посочват от МРРБ.

В момента е обявена тръжна процедура за отдаване под наем на морски плаж "Приморско-централен". В процес на актуализация са актовете за изключителна държавна собственост на морските плажове, съобщават още от министерството. Така по-лесно ще бъдат обособени традиционно неохраняемите морски плажове и ще се създадат условия за тяхното предоставяне на концесия или под наем за следващия летен сезон.

#Областни управители #плажове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници