86% от Инвестор.БГ продадени през борсата

86% от Инвестор.БГ продадени през борсата
A A+ A++ A

86% от Инвестор.БГ днес са продадени за 16 млн. лв. Сделката е сключена на фондовата борса. Прехвърлени са 1.28 млн. акции на средна цена 12.49 лв. Това е повишило цената на акциите на компанията с 8.7 на сто. Засега не е ясно кой е купувачът, но като публична компания ръководството трябва да разкрие информацията, коментира БГНЕС.

Акционерната структура на интернет компанията беше силно раздробена, като най-голям дял досега имаше фондът TECHNOLOGY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE - 21.38%. Създателят й и неин изпълнителен директор Любомир Леков притежаваше 13.10% а финансистът Николай Мартинов - 13.21%. Любомир Леков отказа пред „Капитал“ коментар по сделката и обясни, че всичко ще стане ясно, буквално може би още днес или утре.

Приходите на Инвестор.БГ през миналата година са 4.185 млн. лв., с 3.5% повече, отколкото през 2011 г. Печалбата е 460 хил. лв. при 182 хил. лв. за 2011 г. Освен сайта за финансово-икономически новини investor.bg компанията поддържа новинарския сайт dnes.bg, сайтове за спорт, за жените, детски, здравен, имотен портал, обяви за работа и сайт за запознанства.

#продажба #дял

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници