Bulgaria on Air е купувачът на Investor.bg

Bulgaria on Air е купувачът на Investor.bg
Телевизия Bulgaria on Air е придобила 86% от Investor.bg.
A A+ A++ A

Телевизия Bulgaria on Air е придобила 86% от Investor.bg, съобщи „24 часа“. Купувачът е отправил оферта и за останалите дялове.

86% от Investor.bg са продадени за 16 млн. лв. Сделката е сключена на фондовата борса.

Прехвърлени са 1.28 млн. акции на средна цена 12.49 лв. Това е повишило цената на акциите на компанията с 8.7 на сто.

Според изпълнителния директор на Bulgaria On Air Виктория Миткова медийната група търси незабавен ефект в интернет пространството и затова е предпочела да инвестира повече средства, вместо първоначалния план за развитие на собствен проект за период от 3-5 години и с по-малко по размер вложение, съобщи БГНЕС.

Bulgaria On Air вече е внесла в Комисията за финансов надзор търгово предложение за изкупуване от останалите акционери на до 100% от капитала на дружеството, информира Миткова.

Тя посочи, че предстоят промени в управителните органи, където ще влязат доказани специалисти, за да осъществят максимално бързо синергията между телевизията, радиото и сайтовете.

„Медиите ще работят както поотделно - всяка със своята специфика и облик, така и заедно. Основният поток от информация, предавания, водещи новини в сайтовете ще стават част от програмата на телевизията. В същото време част от предаванията в телевизионния и радиоефир ще бъдат под марките на dnes.bg, investor.bg, imoti.net, gol.bg“, казва изпълнителният директор на медийната група.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници