8,5% от населението на Земята са алкохолици

8,5% от населението на Земята са алкохолици
A A+ A++ A

Много от вас, когато чуят думата „алкохолик“, си представят опърпан, пиян и мръсен човек, но според ново изследване алкохолиците имат няколко особени характеристики, които невинаги са толкова явни.

На първо място учените отбелязват, че 8,5% от населението на Земята са алкохолици, което значи милиони хора по света. Първият признак, че човек има проблем с алкохола, проличава, когато обещае да спре пиенето, но не го прави. Всеки човек има моменти от живота си, когато го е срам от поведението му, но това състояние е характерно само от време на време. Ако е постоянно, обърнете внимание на следващите признаци за проблем.

Хората, които често закъсняват след работа и се прибират късно, е по-вероятно да злоупотребяват с алкохола. Социалният живот започва да се върти около алкохола, а човек изпитва остра нужда да се напие по време на парти или друго събитие, за да се чувства добре.

Ако си позволите да шофирате в нетрезво състояние, трябва да помислите за помощ от специалист, защото в противен случай можете да загубите семейството и приятелите си или дори да влезете в затвора. Загубата на паметта е друг признак при алкохолиците, който е добре да забележите, за да се предпазите от по-нататъшно влошаване на състоянието. /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите