Бивш депутат от ГЕРБ: Цветанов рекетира, подслушва, пълни черни каси

Бивш депутат от ГЕРБ: Цветанов рекетира, подслушва, пълни черни каси
Иван Петров
A A+ A++ A

Бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров директно обвини Цветан Цветанов, че подслушва безразборно, че рекетира бизнеса и че отговаря за черните каси в партията. Иван Петров, който бе зам.-председател на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС, казва, че еуфорията започнала при Цветанов от първите месеци. „За мен най-големият ужас бе да чете СРС-та в НС и да обвинява лекари, без да е ясна вината им“, казва Петров пред в. „Преса“.

На въпроса дали Цветанов е давал знаци, че ги подслушва, Петров отговаря: „Неколкократно като народни представители сме получавали сигнали, предупреждения да внимаваме какво говорим. От други хора, но казани явно от него. Какво значи репликата: „Абе, какви работи чухме", или: „Внимавайте, тези неща не са приятни“.

Според него кечърите са слухтели и около НС. Сигурен съм, и около НС, и около нашите жилища. Иван Петров е категоричен, че МВР е записало разговора между Борисов, Кокинов и Мирослав Найденов: „Първо, защото има огромно недоверие към този вътрешен министър. Нямате представа софийските полицаи по какъв начин говорят за Цветанов – на средно и на по-висше ниво. Това ме кара да си мисля, че изнасянето на записи е ответна реакция, съпротива, наказателна форма срещу Цветанов“.

Според Иван Петров Цветанов има интерес Найденов и Кокинов да бъдат уязвени. На въпроса подозира ли Цветанов, че пълни черните каси на партията, Петров казва следното: „Твърде е възможно, особено ако е вярно това, което казват хора от бизнеса, че в определени региони ги рекетират. Има натиск и преса, но най-големият проблем, за който никой не говори, са регламентираните подслушвания. Би следвало да се направи проверка как са правени законни подслушвания – на журналисти, политици и партийни другари“.

Иван Петров съобщава, че се е скарал с Цветанов заради Тодор Бояджиев от Димитровград, който му построи апартаментите. „Този човек винаги се движи в рискови среди. В неговия склад откриха откраднати цигари при въоръжен грабеж с полицейски униформи“, уточнява Петров. След това направи предположение, че този човек краде ДДС. Иван Петров подробно описва и участието на скандалния Тодор Бояджиев в аферата „Дюнигейт“. Петров е категоричен, че бившият директор на НАП Красимир Стефанов е в листите на ГЕРБ, защото „угодно разреши въпроса на Цветанов за апартаментите“.

Според бившия депутат най-голямата кадрова грешка на Борисов е, че е сложил начело в МВР най-висшата партийна фигура. Това е твърде отговорен държавен пост, а когато човек не е боравил достатъчно в тази система, най-вече в оперативните служби, и когато вижда, че има възможност да получава информация извън закона, при манталитета на Цветанов е доста рисковано.

(По БГНЕС)

#Бойко Борисов #подслушване #скандал #Мирослав Найденов #Цветан Цветанов #Иван Петров #записи #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници