А. Василев: Десет български компании започват работа в зоната София – Божурище

А. Василев: Десет български компании започват работа в зоната София – Божурище
Министърът връчи сертификат клас „А“ на германската „Бер-Хелла Термоконтрол“, която ще изгражда в България ново предприятие и развоен център. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десет български експортно ориентирани компании, свързани с производството на електроника и инженерни продукти, предстои да започнат работа в Икономическата зона София – Божурище. В момента те се сертифицират, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, предаде БНР.

Министърът връчи сертификат клас „А“ на германската „Бер-Хелла Термоконтрол“, която ще изгражда в България ново предприятие и развоен център за производство на уреди за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили и камиони на територията на Икономическа зона София – Божурище върху терен от 70 дка.

Стойността на инвестицията е 42,5 млн. лева. Предвижда се строителството да започне още през второто тримесечие на 2013, а заводът да заработи през пролетта на 2014 г. В предприятието ще бъдат разкрити около 350 нови работни места.

В края на април са издадени общо 3 сертификата за проекти на обща стойност 45,5 млн. лева, каза министърът.

Предвижда се разкриването на над 620 нови работни места, а инвестициите са във високотехнологични производства и научноизследователска и развойна дейност.

#"Бер-Хелла Термоконтрол" #Божурище #България #Асен Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници