Премиерът: В една демократична държава институциите не воюват помежду си

Премиерът: В една демократична държава институциите не воюват помежду си
Марин Райков. Снимка: БНТ
A A+ A++ A

В една демократична държава институциите не воюват помежду си, а дават съвместни решения. Макар и независими една от друга, съдебната и изпълнителната власт предлагат решения на проблеми и не крият проблемите от обществото. Това каза министър-председателят Марин Райков на пресконференция в Министерския съвет, предаде агенция „Фокус“. Държим да идентифицираме - къде се къса документалната връзка и контролът върху приложението на СРС-тата, каза премиерът Марин Райков.

Нееднократно заявих своята подкрепа за работата на Сотир Цацаров, там, където някои искат да виждат скандал, аз виждам работеща демокрация, амбиция за спазване на закона, каза премиерът Марин Райков.

МВР направи това, което помолих, и предложи конкретни промени в наредбите и в процедурата. Тези предложения бяха предложени за становище на прокуратурата и благодарение на нашето взаимодействие смятам, че можем да изчистим лицето на МВР от всякакви подозрения и сме в състояние да уверим нацията, че тези процедури ще бъдат за в бъдеще демократични и в съответствие със закона - каза премиерът Марин Райков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници