Николай Цонев: Цветанов да напусне политиката

Николай Цонев: Цветанов да напусне политиката
Мъртвата хватка на страха от политическа разправа започна да отслабва, коментира лидерът на „Нова алтернатива“ Николай Цонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Морално правилното решение в момента е Цветан Цветанов да се оттегли от предизборната кампания. След приключване на изборния ден той трябва да обяви, че напуска българската политика, както заяви при избухването на скандала“, обяви лидерът на „Нова алтернатива“ Николай Цонев в изявление за медиите.

„Мъртвата хватка на страха от политическа разправа започна да отслабва. Вече ясно се вижда решимостта на съдебната власт да се отърси от политическата си зависимост. Това е много важен момент за възстановяването на демокрацията в България“, коментира Цонев.

Според него въпреки сериозния политически натиск действията на прокуратурата доказват, че в съдебната система има воля да бъде запазено върховенството на закона.

„Считаме, че българските граждани получиха изключително важни доказателства за случилото се през последните четири години. Ние, от „Нова алтернатива“, сме доволни, че това се случва преди предсрочните парламентарни избори, в които залогът е бъдещето на страната. Така българите ще могат да направят своя информиран избор на 12 май“, каза още Цонев.

#Николай Цонев #Цветан Цветанов #подслушване #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници